Pravi ljudi na krivom mjestu

Neke ljude fakat voliš i nije ti žao provesti cijeli dan s njima dok im objašnjavaš koliko su glupi. Evo takav ljud je moja frendica koja trenutno ne shvaća da nema načina da promjeni svog fatalnog frajera u nešto što ona želi i da u njihovoj krnjoj vezi bez veze nije problem to što se ‘počela emotivno otvarati’. Ona jadna, evo danima, konvencionalno boluje slušajući cajke, ne jedući ništa, jer eto ona je ta koja nije uspjela nekog opakog frajera pripitomiti. Ona je kriva što ona njega nije promjenila, slomila. Ma čekaj malo. Šta je on čaša od kristala da ga trebaš lomit? Jesi ti Miroslav Ilić? O čemu pričamo!

Znaš onu staru ne možeš promijeniti nikoga samo sebe. Ako znaš, zaboravi sad to, spremi za poslije i zamisli najgoreg frajera na svijetu, pomnoži sa brojem rozih flaminga na Instagramu i dobit ćeš lika za kojim sam ja patila. Naš odnos je od samog početka bio filmski- on je bio kao neki Don Zbljuvan, a ja sam bila sve samo ne ono što je on preferirao, a to su grudate plavuše (ženske osobe plave kose kojima na tijelu prevladavaju grudi veličine Shrekove šake, nerijetko izrađene mimo zakona prirode u zagrebačkim operacijskim salama). Fora je u tome što kad ti se u pravom životu dogode neke filmske scene nisi netko tko pametuje s druge strane ekrana i vadi prstom komad kokice koji je zapeo između zubiju, nego zapravo povjeruješ u njih. Prepustiš se, uživaš, malo se preispituješ, al’ se ipak opet opustiš… I tu se zajebeš!

On je u početku, po mojim kriterijima, bio prepotentan, nezanimljiv i pomalo autističan. Nikad ga nisam pretjerano doživljavala, sve do jedne prilike kada smo cijelu večer proveli pričajući o svemu i svačemu. Smijali smo se istim forama, nakon 2 sata smo već imali i zajedničke fore, napravili mini pijanu doktorsku disertaciju o međuljudskim odnosima… On je postao tako divan, njegova glava više nije bila velika (a realno frajer ima čudno velik oblik glave, mislim da ga je mama morala u dva dijela rađat), njegova visina odnosno nizina je postala prednost. Nema veze, neću nosit štikle, ionako mu se sviđam prirodna. Hodat ćemo bosi u slow motionu romantičnim krajolicima. On je divan. Ja sam sebi divna. Više mi ništa ne ide na živce, svijet je divno mjesto puno ljubavi.

Malo po malo počeli smo se viđati svaki dan. Večera, pa cuga, pa grljenje pa gledanje u oči kao da igramo ‘ko će prije trepnut. On mi se divi, jer ja sam tako jednostavno… Normalna… ja se njemu divim, jer je tako jednostavno… On. Sretna sam i zaljubljena jer rušimo sve stereotipe i očekivanja okoline.

I tako- ravno mjesec dana, do prve prilike kada me zamjenio za svoje stare navike. Do prilike kada mi je slomio srce toliko da sam počela pravdat njegov idiotizam svojim krivim potezima. Ali sam uskoro secirajući svaku svoju rečenicu i kreirajući scenarij br. 298399 ‘šta bi bilo da sam tad umjesto ovoga rekla ovo’; shvatila da nema krivih poteza, tj. da ne bi trebalo biti poteza uopće.

Ako mi se šalje poruka, ući ću na whatsapp i poslat je. Bez da prethodno angažiram 10 prijateljica da memoriraju njegov broj i špijuniraju kada je zadnji put bio online pa mi jave na Viber. Da on ne vidi da sam ja bila online i gledala kad je on bio online, jer se kao ludo zabavljam pa ne stignem bit online, niti misliti o njegovom možebitnom onlineu. Ok, svi smo mi u početku malo misteriozniji nego nakon godinu dana veze kada te frajer već vidio amazonski nedepiliranu i zna da te mliječni proizvodi napuhuju. Al to su detalji i bolje da ih ne izneseš na prvoj kavi, ali karakter nije detalj i ne bi ga trebala skrivati. Ne bi ga trebala skrivati. Ne bi ga trebala skrivati.

Ako nisi hladna bitch ne možeš to dugoročno glumit, jer jedino što ćeš uspjet slomit su tvoji živci. Ili ako te to ne motivira, razmisli koliko ćeš treninga bezveze odradit, depilacija istrpit, šopinga obavit. Jer maco, za takvog moraš 0-24 biti tip- top. Al ni tada nemaš garanciju, jer na kraju će te uvijek dočekat isto. Ne možeš to izbjeć, ali možeš ostat svoja. Ja sam, na svu sreću ostala. Danas sam mnogo sretna persona, a on i dalje na večere vodi žene koje su toliko glupe da misle da Google ne radi nedjeljom. Pa ti vidi što bi od to dvoje rađe bila.

#donzbljuvan